Habitat Residence Boyana

3, Pancharitsa,Str., Sofia, Bulgaria

За информация и огледи 0877117378

“Habitat residence” е разположен в най-атрактивната част на престижния столичен квартал Бояна близо до Резиденция „Бояна”. Достъпът до другите части на София се осъществява през ул.”Панорамен път” към бул. „България” и бул.” Александър Пушкин” към Околовръстен път.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

„Бояна” е стар софийски квартал, който първоначално е съществувал като село в покрайнините на София. Разположен е в полите на планината „Витоша”, над „Околовръстен път”, между кварталите „Драгалевци” и „Княжево”. Безспорните предимства на квартала са чистият въздух, добрата инфраструктура, съчетана с паркова среда, отличната панорама и комуникации към центъра на столицата.

АРХИТЕКТУРА НА КВАРТАЛА

Сега застрояването на района е предимно с нови, луксозни еднофамилни къщи с отлично оформени дворове. В центъра на квартала все още има и по-стари къщи от 70- те и 80-те години, но обликът му бързо се променя. В рамките на новия устройствен план на квартала, сега се строят кокетни малки жилищни кооперации и фамилни къщи със съвременна архитектура.
Към този район на София от години инвеститорите проявяват подчертан интерес. Цените трайно се покачват, а това определя тенденциите за изключително качествено и луксозно строителство, предназначено за по-заможни клиенти.

ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И КУЛТУРА

Здравната служба в района се намира на ул.”Ал. Пушкин” №112. Непосредствено до нея се намира и 52 ОУ “Цанко Церковски”. В района има и много частни училища с изучаване на чужди езици като Основното училище с изучаване на немски език “Гьоте”, което се намира на ул.”Кумата” №23.
На ул. “Белите брези” се намира и Боянската църква – ценен архитектурен паметник от периода на Средновековието. В Бояна се намира Националният исторически музей, както и резиденцията на Президента на РБългария.
Кв. Бояна е един от най-луксозните Витошки квартали.

ТРАНСПОРТ

Кварталът разполага с удобен градски транспорт: автобуси – № 61, 64, 63, 107, маршрутни таксита – № 40 и № 21 – лесен и бърз достъп по бул. “България” от центъра на града.